28

juli 2022

2

Koningin Astridlaan

Om het gevaarte voor de kinderen van de nabijliggende school te elimineren werd tijdens het bouwverlof de oude toevoerleiding vernieuwd.


18

mei 2022

2

Natiënlaan

Het gemeentebestuur wil in samenwerking met het Agentschap Wegen & Verkeer de Natiënlaan (N49) omtoveren tot een groene boulevard en aangename toegangsweg naar het centrum met opgewaardeerde handelszaken. Alsvorens hebben wij de kans gehad om alle nutsleidingen te vernieuwen.


13

september 2021

2

Damse Vaart Noord

Ter hoogte van het welgekende restaurant Siphon NV, een vaste waarde voor Damme, werd de Damse Vaart Noord voorzien van een nieuwe waterleiding in het kader van de heraanleg van het fietspad.


16

augustus 2021

2

Zuidelijk Insteekdok (haven MBZ)

Langs de nieuwe zuidelijke insteekdok werd een nieuwe brandleiding in PE SL(Safety Line) aangelegd in opdracht van ICO en Farys.


12

juli 2021

2

toevoer Damse Steenweg voor WK-wielrennen 2021!

Farys heeft beslist om voor de geplande wegeniswerken voor het WK-wielrennen om de bestaande toevoer te vernieuwen wegens vaak voorkomende waterlekken. In 5 weken tijd werd de oude 275VC leiding over een afstand van 1.3KM vervangen door een nieuwe PE315 leiding met installatie van een elektronische debietmeter.


26

februari 2021

2

archeologische vondst Sint-Amandsstraat

In de Sint-Amandsstraat in Brugge zijn onze arbeiders op archeologische resten gestoten. Dat gebeurde tijdens het graven van putten voor de aansluiting van waterfonteintjes. Het zou gaan om de voormalige Sint-Amandskapel en een grafkelder.


9

november 2020

2

toevoer Knokke

Vernieuwen van een complex waternetwerk t.h.v. de Helmweg en Caddieweg in opdracht van AGSO.


7

juli 2020

2

Peperstraat

In het centrum van Brugge werd hier een nieuwe waterleiding aangelegd. Naast het aanleggen van de nutsleidingen werden de meeste rioolaansluitingen mee vernieuwd. Het wegdek werd eveneens ook opgefrist tussen de Stoelstraat en de Stijn Streuvelstraat.


18

juni 2020

2

verfrissende drinkwaterfonteinen

In samenwerking met Stad Brugge en Farys hebben wij op dit moment reeds 15 drinkwaterfonteinen geplaatst. Dit op locaties in en rond centrum Brugge zoals Gentpoort, Vismarkt, Jan Van Eyckplein, Kasteel Catelyne, etc. Op deze locaties zal dit een welgekomen verfrissing zijn voor zowel sporters, passanten als dieren.


11

mei 2020

2

toevoer Brugge

Farys heeft ons een ondergrondse waterleiding doen aanleggen van in de Veemarktstraat tot in de Veldmaarschalk Fochstraat. Het doortrekken van de leiding onder de ring en het kanaal werd uitgevoerd via een gestuurde boring.


27

april 2020

2

herinrichting Stationsstraat

De gemeente maakt werk van de herinrichting van de Stationsstraat, vanaf de rotonde aan Bpost tot en met het kruispunt aan de splitsing van de Moerbrugsestraat en de Stationsstraat. Deze werken zijn nodig om de verkeersveiligheid te verhogen en omdat de huidige staat van de weg renovatie vereist. Alle nutswerken werden uitgevoerd door Lamote BVBA.


2

maart 2020

2

Doortocht Heist

De Elizabetlaan (N34) is momenteel een weinig aantrekkelijke doorgaande as met tweemaal twee rijstroken. Deze worden teruggebracht tot één rijstrook in beide richtingen. De hele zone vanaf de grens met Zeebrugge tot aan de Krommedijk zal aangepakt worden zodat er een aangename groene boulevard komt. Het Heldenplein en het Vissershuldeplein worden verbonden met een wandelboulevard. Het Heldenplein wordt volledig heraangelegd en onder het plein komt er een rotatieparking. Ook het Vissershuldeplein krijgt een make-over. Alle nutswerken werden uitgevoerd door Lamote NV.


20

januari 2020

2

geluidsschermen Expresweg

AWV voorziet geluidsschermen aan weerszijden van de N31 tussen de Legeweg en de Koningin Astridlaan. Nutsbedrijven (waaronder Fluvius en Farys) verleggen vanaf maandag 4 november 2019 hun nutsleidingen op de ventwegen langs de N31 zodat er later geluidsschermen kunnen geplaatst worden op de N31. In opdracht van Farys hebben wij een waterleiding geboord onder de Expresweg. De waterleiding dient als een extra toevoerleiding voor Brugge. Nadien werden beide uiteinden herverbonden op het bestaand waternet.


21

augustus 2019

2

heraanleg Katelijnestraat

Het vernieuwen van alle nutsleidingen vanaf de Katelijnebrug tot en met de Mariabrug in de Katelijnestraat in opdracht van de nutsmaatschappijen Fluvius, Farys, Proximus, etc. Als huisaannemer van Farys hebben wij alle woningen overgekoppeld en eindverbindingen voor het water uitgevoerd eveneens als het leggen van een stukje ductiel dia 300.


1

maart 2018

2

Brugge-Eeklo 150kV

Het ondergronds brengen van een bestaande hoogspanningslijn op het grondgebied van Brugge, Damme, Maldegem, Sint-Laureins en Eeklo in opdracht van Elia NV. Dit project kadert in de overeenkomsten gemaakt met stad Brugge, Damme en de gemeente Maldegem. De totale lengte bedraagt ca 30km waarvan een deel ondergronds gebracht werd door Lamote BVBA in samenwerking met Scheldekabel NV.